HABERLER


Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik

Şunu biliyoruz ki bugünümüz ve yarınımız doğal kaynaklarımıza bağlı. Doğal kaynaklarımız ise ne yazık ki sonsuz olamayabiliyor.

Şunu biliyoruz ki bugünümüz ve yarınımız doğal kaynaklarımıza bağlı. Doğal kaynaklarımız ise ne yazık ki sonsuz olamayabiliyor.

ilk kez “Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu” tarafından geliştirilen “sürdürülebilirlik” kavramı, bugün birçok şirketin kurumsal stratejisinde önemli rol oynamaktadır.

Sürdürülebilir bir çevre için en temel şeylerden biri seçimlerimizi doğru yapmak. Teknolojimizi iyi seçmek, iklimimizi iyi tanımak, çevremizi ve enerjimizi korumak için elimizden geleni yapmak gerekir.

Özellikle yenilenemeyen enerji kaynaklarının farkında olmak ve bunlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ağırlık vermek gerekir.

Dovi olarak Başlatığımız GES (Güneş Enerjisi Santrali) projesi ve KOSGEB "Yeşil Dönüşüm Destek Programı" ile enerji motorlarında veririm artırıcı proje ile doğal kaynaklara sahip çıkma adına yola çıkmış bulunuyoruz.

Bu sayede Dovi olarak attığımız adım her yeni gün zincirine yeni bir halka ekleyerek büyüyecek ve günün sonunda mutlu bir doğa, güvenli yarınlar ve güzel bir gelecek de bizleri bekliyor olacak.


Yenilenebilir Enerjiye Yatırım: GES

Yeşil Dönüşüm Destek Programı ile enerji noktalarında verim arttırıcı çözüm yolları geliştirmeyi ve doğal kaynaklara sahip çıkmayı şirketimizin misyonu olarak kabul ediyoruz. Bu kapsamda, DOVİ Modüler Mobilya olarak Amasya – Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalarına başlamış olduğumuz çatı üzeri Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz.

Amasya – Merzifon Organize Sanayi bölgesinde yer alan tesislerimizde kurulmuş olan çatı üzeri GES sayesinde;

AC Kurulu Güç : 400 kWe
Önlenecek Karbon Salınımı : 355.151 kg CO2
Kurtarılacak Ağaç Sayısı : 6000 Adet

Bu proje ile hem karbon ayak izimizi azaltıyor hem de her yıl 6000 bin ağacın sağladığı temiz hava kurtarılmış olacaktır.

Bölgemiz ve şirketimiz adına GES projesini hayata geçirmenin ve bunu sizlerle paylaşmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Üretimde çevreyi koruma bilincini ve doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimini esas alan şirketimiz sadece bugünümüzün değil, yarınlarımızın da yeşil kalabilmesine katkı sağlamaya devam edecek, şirket politikalarını bu eksende oluşmaktan vazgeçmeyecektir.

Çevre bilinci ve sürdürülebilirlik adına rasyonel adımlar attığımız bu projede katkılarını ve paydaşlıklarını esirgemeyen Türkiye Halk Bankası AŞ. Genel Müdürlüğüne; Halk Bankası Amasya Şubesi Müdürü Selim BAL’a; Kobi Yetkilisi Mesut TUNCAY‘a ve tüm Amasya Şubesi personeline; bu değerli projede emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımıza şirketimiz adına saygı ve teşekkürlerimi sunarım.

ADNAN YALÇIN ÖZGÜL

DOVİ MODÜLLER MOBİLYA İMALAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MERZİFON / AMASYA

Sürdürülebilirlik
Sürdürülebilirlik